- مدیر سنتر - http://modircenter.com -

تحلیل آثار نرخ بالای سود سپرده بانکی از زبان مدیرعامل یک بانک بورسی

مدیرعامل بانک ملت با بیان اینکه بانک ملت به هیچ وجه وارد مسابقه نرخ سود بانکی نخواهد شد، درباره نرخ سود بانکی توضیحاتی ارایه کرد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، علی رستگار در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت:اعطای نرخ بالا به سپرده ها و به عبارت دیگر رقابت با بانک های دیگر در این زمینه، علاوه بر اینکه قیمت تمام شده پول را در بانک افزایش می دهد، بازار سپرده های بانکی را نابسامان خواهد کرد.
وی ادامه داد: بانک ملت به هیچ وجه وارد مسابقه نرخ سود بانکی نخواهد شد و به طور کامل با مقررات بانک مرکزی همراهی خواهدکرد.همچنین این بانک با مزیت ها، امکانات و زیرساخت های قوی خود در پی جلب مشتریان جدید و به تبع آن سپرده های جدید است.
رستگار با تحلیل آثار نامطلوب نرخ بالای سود سپرده ها در اقتصاد کشور اظهار داشت: در دهه گذشته نرخ تورم در اقتصاد کشور از نرخ سود بانکی بالاتر بوده و شکاف منفی موجود بین نرخ سود بانکی و نرخ تورم تا سال گذشته ادامه داشت.در پی تورم ۳۷ درصدی سال ۹۲و کاهش نرخ تورم به حدود ۱۵ درصد در سال پیش، نرخ سود بانکی به دلایلی از جمله رقابت برخی از بانک ها در جذب سپرده ها و همچنین رکود در سایر بازارها کاهش نیافته است.
وی یکی از دلایل عمده بالابودن نرخ سود سپرده ها را رعایت نکردن استانداردهای مدیریت ریسک و توصیه های بانک مرکزی از سوی تعدادی از موسسات پولی و بانک های پرریسک عنوان کرد.
مدیرعامل بانک ملت با اشاره به این نکته که دود بی نظمی پولی ایجاد شده به چشم جامعه و استفاده کنندگان تسهیلات به ویژه بخش تولید خواهد رفت، افزود: در نتیجه جذب سپرده ها با نرخ های سود بالا، نرخ سود تسهیلات نیز افزایش یافته و حتی در نقطه سر به سری سود، نرخ سود تسهیلات به اندازه ای بالا است که بازده اقتصاد، توان پاسخگویی به آن را ندارد.
رستگار خاطرنشان کرد: در شرایطی که برخی از بانک ها نرخ سود سپرده خود را بالای ۲۲ درصد تعیین کرده اند، با لحاظ کردن نرخ سپرده قانونی، هزینه های پرسنلی و اداری و سایر هزینه ها، نرخ سود تسهیلات در حدود ۳۰ درصد است که این نرخ، هزینه تمام شده کالا را برای تولیدکنندگان افزایش می دهد و آنها نیز مجبور خواهند بود کالاهای خود را با قیمت بالاتری بفروشند که این موضوع با سیاست کاهش تورم دولت، سازگار نیست و آثار این دوگانگی در آینده ظاهر خواهد شد.
وی با بیان اینکه بالابودن نرخ سود سپرده ها باعث کاهش سرمایه گذاری، کاهش تقاضا و تشدید رکود اقتصاد ایران خواهد شد، افزود: تداوم این سیاست، فعالیت شرکت ها و به تبع آن سطح اشتغال را کاهش خواهد داد و در پی آن، بسیاری از برنامه ها و تلاش های دولت در صحنه اقتصادی کشور ناکام خواهد ماند.
مدیرعامل بانک ملت از آمادگی این بانک برای اجرای کامل تصمیمات بانک مرکزی در زمینه نرخ سود سپرده ها و تسهیلات خبر داد و اظهار داشت: چنانچه بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار، تصمیم به کاهش نرخ سود سپرده ها به دلیل کاهش نرخ تورم بگیرند، بانک ملت نیز با فراهم ساختن شرایط لازم، این تصمیم را به صورت کامل عملیاتی خواهد کرد.
وی اظهار امیدواری کرد: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به نام’ دولت و ملت، همدلی و همزبانی’ نامگذاری شده است، بانک ها بتوانند با اجرای کامل ضوابط و مقررات بانک مرکزی به ویژه در زمینه نرخ سود، مقدمات رونق تولید و رشد اقتصادی کشور را فراهم آورند.

منبع خبر: . Boursepress.ir
گردآوری: ModirCenter.com [1]

Download PDF [2]